Actueel‎ > ‎Persberichten‎ > ‎

StreekFonds draagt bij aan nieuw rolstoelpad en uitkijkplatform Blauwe Kamer

Geplaatst 30 mrt. 2017 03:04 door Streekfonds Utrechtse Heuvelrug   [ 30 mrt. 2017 03:08 bijgewerkt ]


Hugo Spitzen, boswachter van Utrechts Landschap heeft het nieuwe rolstoelpad en uitkijkplatform in de Blauwe Kamer onthuld. Spitzen: ‘Natuur moet voor iedereen toegankelijk zijn, of u nu met een rollator of buggy loopt, in een rolstoel zit of als u slecht ter been bent.’

Vele geïnteresseerden reisden woensdagmiddag af naar de Blauwe Kamer, een gebied dat zich 25 jaar geleden kon ontwikkelen tot rivieroeverreservaat. De zomerdijk werd in 1992 doorgestoken zodat de Nederrijn vrij spel kreeg. Door de overstromingen is de natuur van de Blauwe Kamer altijd in beweging en ontwikkeling. Onder andere de kolonie lepelaars, de bever en de grote grazers voelen zich uitstekend thuis in dit gebied. 

Het bijzondere gebied staat ook internationaal hoog aangeschreven. De Blauwe Kamer kenmerkt zich door het historisch aspect van de voormalige Steenfabriek. Het pad is gemaakt van betonnen platen die mooi aansluiten op dit industriële karakter. Op het uitkijkplatform is naast de huidige verrekijker een kleinere variant geplaatst, zo kunnen kinderen en rolstoelgebruikers nog meer genieten van het prachtige uitzicht. Met het nieuwe rolstoelpad en uitkijkplatvorm wordt het gebied toegankelijk voor een breder publiek; jong en oud! 

Het rolstoelpad, uitkijkplatform en de aangepaste verrekijker zijn mede mogelijk gemaakt door donaties van het StreekFonds Utrechtse Heuvelrug, de ANWB, de Nationale Postcode Loterij en Van Hattum Infra. 

Comments