Actueel‎ > ‎Persberichten‎ > ‎

Von Gimborn Arboretum heeft mede dankzij StreekFonds een toegang tot nieuwe wandelroute

Geplaatst 1 jun. 2015 06:43 door info lawaaisites
Bezoekers aan het Von Gimborn Arboretum in Doorn kunnen vanaf nu, na hun bezoek aan dit prachtige arboretum, ook een wandeling maken buiten dit park. Er is een wandelroute vanaf het arboretum van vijf en twaalf kilometer. Voorheen kon je vanaf het park niet door het hek heen de route volgen. Dankzij een bijdrage van o.a. het StreekFonds is er een opening gemaakt in de omheining zodat bezoekers naar binnen en buiten kunnen. En vice versa: hiermee kunnen ook wandelaars vanaf de wandelroute het arboretum bezoeken.

De nieuwe opening, een tourniquet – is uitgevoerd in glimmend, gitzwart staal. Met de gift is ook een strak bruggetje over de sloot aangelegd. Met deze opening en het bruggetje opent zich een nieuwe wandelroute. Nadat je eerst het Arboretum hebt bezocht kies je voor een korte variant -vijf kilometer door de bossen rond kasteel Moersbergen- of voor en een iets wildere 12 km-variant, die je dieper het Langbroekerweteringgebied in lokt, over de Gooijerdijk en dwars door landgoederen Leeuwenburgh, Weerdesteyn en Hindersteyn. En weer terug naar Moersbergen. De wandelingen zijn uitgezet door De Voetstap, in samenwerking met het Utrechts Landschap.

Bestuurslid Frans ter Maten zei eerst de wenkbrauwen te hebben gefronst toen de aanvraag voor 'een tourniquet' binnenrolde. 'Maar na het lezen van de beweegredenen werden we er heel erg warm van. Daarom doen we deze gift graag. En kom gerust met een volgende voorstel om de verbinding met Huis Doorn te maken.'